Close
Turist in Grecia - noi conditii de la 1 iulie

Turist in Grecia – noi conditii de la 1 iulie

UPDATE:

  • În acest moment singura frontieră terestră deschisă oficial este Promachonas (Grecia) – Kulata (Bulgaria).
  • Grecia a transmis că nu va fi permis accesul turiștilor prin Macedonia de Nord (excepție fac doar transportatorii).
  • În cazul în care te cazezi la mai mult de 3 unități în Grecia trebuie să completezi declarația online pentru fiecare spațiu de cazare, în ordine. Formularele pot fi printate sau le poți avea pe telefon pentru verificare la graniță.

„Informațiile de mai sus sunt cele oficiale. Însă am avut astăzi și comentarii ale unor oameni care au folosit totuși și alte granițe pentru intrarea în Grecia, dar informațiile oficiale pe care le am sunt că lucrul acesta nu este sau nu va mai fi permis în curând (maxim 48 de ore) în alte granițe decât cea de la Kulata. Așa apare și pe formularul electronic. Neoficial, înțeleg că este vorba despre o măsură TEMPORARĂ de închidere a granițelor pentru ca acestea să fie dotate cu scanere de citire a codurilor QR și a testelor COVID aleatorii. Personal, mă aștept să se revină rapid asupra deciziei de închidere a granițelor, în maxim câteva zile”, spune Răzvan Pașcu pe pagina sa de Facebook.

Vezi postarea de pe pagina de Facebook RazvanPascu.ro pentru mai multe informații oficiale despre condițiile de călătorie în Grecia.

UPDATE

  • Potrivit Ministerului Turismului din Grecia, formularul online are unicul scop de a asigura siguranța tuturor turiștilor, astfel încât toată lumea să se bucure de o vacanță reușită, cu riscuri minime de infectare.
  • Formularul online care trebuie completat începând din 1 iulie nu este nou, se completa și înainte de această dată, iar varianta electronică a fost creată tocmai pentru ca procesul de trecere a frontierei elene să meargă mai rapid și mai simplu.
  • Turiștii români vor fi testați aleatoriu, cu o frecvență scăzută, deoarece România se află în primul grup de țări care pot trimite turiști în Grecia. Din primul grup fac parte țările foarte sigure în ceea ce privește răspândirea coronavirusului.
  • Procedura de testare este foarte simplă și durează puțin (se prelevează probe din nas și din gât). Turiștii nu vor fi carantinați după testare, însă vor fi anunțați dacă testul este pozitiv.

Din 1 iulie, Grecia intră în a doua etapă de relaxare, ceea ce înseamnă că se reiau cursele aeriene, turiștii vor avea din nou acces la insule, însă vor fi și alte condiții de călătorie cu autorulota în Grecia pe care trebuie să le respectăm pentru a fi în siguranță.

Cu toții ne gândim deja la vacanță, la un cocktail pe malul mării sau la un răsărit superb pe o plajă sălbatică… Vestea bună este că poți merge din nou în vacanță cu autorulota în Grecia.

Grecii continuă să ia măsuri împotriva răspândirii coronavirusului, de aceea au impus o nouă condiție de călătorie cu autorulota, cu mașina sau cu oricare alt mijloc de transport: declarația online.

E bine să știi că poți călători cu autorulota în Grecia de la 1 iulie, însă va trebui să respecți câteva condiții speciale impuse de greci. În acest moment nu sunt prevăzute perioade de izolare pentru români la intrarea în această țară, dar cu 48 de ore înainte de a trece granița este necesar să completezi un formular online pe care îl găsești aici: https://bit.ly/38briMH. În formular trebuie să menționezi unde te deplasezi, adresa de cazare și dacă ai călătorit în ultimele 14 zile în alte țări din străinătate.

După ce completezi chestionarul, se generează automat un cod unic de bare care va fi dovada faptului că ai completat declarația.

Poate fi de interes pentru tine și: Întrebări frecvente

Liber la vacanță cu autorulota în Grecia!

Așadar, fie că mergi cu mașina, cu avionul sau cu autorulota, de la 1 iulie vei fi monitorizat prin formularul online pe care îl poți descărca din linkul de mai sus. Fără el nu se poate călători în Grecia. Practic, este un fel de declarație pe propria răspundere în care oferi câteva informații despre călătoria pe care vrei să o faci.

Citește și: Autorulote România

Din fericire, România face parte din cele 29 de țări care au acces la călătorii în Grecia. Deci nu-ți mai rămâne decât să faci planurile și să te bucuri de cea mai tare experiență din viața ta cu autorulota!

Vezi oferta de preț pentru autorulotele GoCamper și fă-ți vacanța pe ce plaje din Grecia vrei!

BLOGUL DE AVENTURĂ

Postări interesante

Aventura! Strigați URA!

GUEST POST

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Postări interesante

Degustare de camper

Locație: Camping La Gradina Perioada: 12 martie – 14 martie 2021 Locuri limitate Vrei să pleci în vacanță cu autorulota însă nu știi dacă acest

Autorulota ULTRA CONFORT (21)

Autorulota Ultra Comfort

Autorulota Ultra Confort   Autorulota Ultra Confort este spațioasă și confortabilă, o plăcere de condus pe autostradă și în campinguri fiind o autorulota semi-integrata, adica

autorulote gocamper 16

Inchiriere Rulota Septembrie 2020

FLASH DEAL Plecăm în vacanță? Vacanță la jumătate de preț Călătorești Unde vrei EXPERIENȚĂ de neuitat Mai sunt doar puține perioade libere pentru care poți