Close
sadova

Sadova, o privire din spatele scenei – BucowinaPlus

Vrei să vezi un loc pitoresc și care ascunde, la vedere, cele mai frumoase obiective turistice? Bucowina Plus îți oferă o recomandare de vacanță. 

Dacă ți-ai propus să vizitezi Bucovina, Sadova trebuie neapărat să fie pe lista ta. Urcă-te în autorulotă și hai în zona rurală Sadova – Breaza, acest circuit turistic ce deține lacurile milenare, intens căutate de către turiști, formate încă de pe când domneau faraonii în alte părți ale lumii. Despre lacurile milenare din nordul țării au scris cei de la Bucowina Plus – Lacuri Milenare.

Sadova-Breaza

sadova lacul iezer

Știu sigur că ești pregătit de drum, așa că poți să pornești spre lacul Iezer din Sadova, urmând pârâul Iezerului.  La capătul vestic al Sadovei vei da de un indicator spre lacul Iezer. Traseul este unul foarte plăcut ochilor, vei întâlni chiar și case tradiționale extrem de frumoase.

 

Lacul Iezer este un lac montan situat la 937 metri altitudine în masivul Obcina Feredeului. Acest lac, împreună cu Lacul Bolătău, s-au format prin alunecarea versantului muntelui și sunt cele mai vechi lacuri de baraj natural din țară. Cu mult mai vechi decât cunoscutul Lacul Roșu.

Bătrânul lacurilor milenare

După ce ai vizitat Lacul Iezer din Sadova, îndreaptă-te spre bătrânul lacurilor milenare din Bucovina, cu o vechime de peste 7000 de ani: Lacul Bolătău. Vei vedea că este într-adevăr o bijuterie limnologică, situată în inima Munților Bucovinei. 

 

Până la Bolătău, traseul este unul cu dificultate medie spre scăzută, dacă este parcurs la pas. Cu autorulota, însă, te poți bucura de fiecare priveliște pe care ți-o oferă ținutul Bucovinei.

La înșeuarea dintre Sadova și Breaza, numită astăzi Sturzul, vei întâlni drumul agro-pastoral cu o istorie bucovineano-huțulă, care străbătea vechea vale a Moldovei. Da, pe aici obișnuia să curgă râul Moldova, însă astăzi, într-un „cartier” al Brezei vei vedea un muzeu sătesc cu case tradiționale și frumos împodobite. 

 

Sadova este un loc cu totul pitoresc, ce poartă în el întreaga încărcătură simbolică a tradițiilor bucovinene. Dacă te-ai decis să vizitezi Sadova, nu uita să treci și pe la vechea moară a satului, unde poți vizita sfatul ulmilor seculari.

Poți chiar să discuți cu localnicii despre importanța locului și despre ce minunății mai are de oferit. Dacă te gândești să pornești hai-hui pe drumuri, să știi că e chiar de dorit. Fiecare parte din zona rurală Sadova – Breaza îți aduce un nou obiectiv turistic de vizitat. 

Circuitul Sadova Breaza a fost detaliat de Bucowina Plus, ca tu să ai parte de o experiență de poveste în Bucovina. Știi deja că zona are o largă paletă de obiective turistice puse la bătaie, pe care cu siguranță n-ai vrea să le ratezi, așa că Bucowina Plus a povestit tot ce trebuie să știi despre ele pe site. Acest circuit nu e singurul pe care Bucowina Plus ți-l aduce. Pe site-ul www.bucowinaplus.ro vei găsi mai multe idei de vacanță, locuri pe care le poți vizita în Bucovina și sfaturi privind bugetul de vacanță.

BLOGUL DE AVENTURĂ

Postări interesante

Aventura! Strigați URA!

GUEST POST

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Postări interesante

Degustare de camper

Locație: Camping La Gradina Perioada: 12 martie – 14 martie 2021 Locuri limitate Vrei să pleci în vacanță cu autorulota însă nu știi dacă acest

Autorulota ULTRA CONFORT (21)

Autorulota Ultra Comfort

Autorulota Ultra Confort   Autorulota Ultra Confort este spațioasă și confortabilă, o plăcere de condus pe autostradă și în campinguri fiind o autorulota semi-integrata, adica

autorulote gocamper 16

Inchiriere Rulota Septembrie 2020

FLASH DEAL Plecăm în vacanță? Vacanță la jumătate de preț Călătorești Unde vrei EXPERIENȚĂ de neuitat Mai sunt doar puține perioade libere pentru care poți