Close
prin bucovina cu autorulota

Prin Neamt si apoi in Bucovina cu autorulota

Bucovina este una dintre cele mai frumoase parti ale Romaniei, atat pentru ospitalitatea si frumusetea oamenilor, cat si pentru peisajele superbe, locurile inedite si aerul proaspat. Daca ati fost vreodata, probabil ca stiti deja ca Bucovina este o regiune istorica din nordul Romaniei care cuprinde 12 orase din tara si 7 din Ucraina, iar frumusetea locurilor nu a fost niciodata afectata de conflictul politic petrecut aici, ba chiar dimpotriva, fiecare disputa de aici parca a renascut o Bucovina mult mai frumoasa si mai tanara. Peisajele fascinante din zona dezvaluie Bucovina ca fiind un cufar de comori pentru turistii care ajung sa o descopere. Unele dintre aceste comori sunt chiar sate pitoresti, orase vibrante si multe alte locuri in care traditia face toate regulile.

Intentionezi sa vizitezi locuri de poveste din Romania? Nu stii ce regiune sa alegi? Ei bine, sfatul nostru si al altora e sa vizitezi frumoasa Bucovina. Daca nu stii ce sa faci in Bucovina, iata cateva sugestii care te vor scoate din incurcatura:

Sa presupunem ca itinerariul incepe din Bucuresti, cu siguranta ca o mare parte a timpului va fi petrecuta pe drum. Sigur ca drumul este destul de obositor, dar daca mergi impreuna cu familia ar fi indicat sa inchiriezi o autorulota. Distanta este totusi mare, iar voi aveti cu siguranta nevoie si de odihna.

Autorulota este varianta buna chiar si pentru oamenii care locuiesc in apropiere sau in Bucovina, cu atat mai mult pentru ei deoarece se pot face oricate opriri, iar apoi pot innopta in orice peisaj sublim isi doresc.

Totusi, daca presupunem ca inainte sa mergeti in Bucovina aveti trecere prin Neamt, ar fi bine sa va opriti aici. Piatra Neamt este capitala judetului Neamt si reprezinta o importanta deosebita pentru economia si educatia regiunii. Din punct de vedere turistic, Piatra Neamt are o multime de muzee interesante, iar telegondola te poate purta deasupra orasului pana sus. Iarasi este important sa vizitati frumoasele manastiri si cetatea din Tg. Neamt. Nu este de ocolit nici Rezervatia Vanatori Neamt.

Va recomandam sa popositi si in Targu Neamt, unde veti gasi Case Memoriale, rezervatii de zimbri si Fauna Carpatina “Dragos Voda”. Tot in Targu Neamt gasiti o serie de manastiri importante precum Manastirea Neamt, Manastirea Horaita, Manastirea Agapia sau Manastirea Rasca, mai putin cunoscuta, dar imperios necesar de vizitat este Manastirea Sihla.

Inainte de a ajunge la Suceava ati putea face un mic ocol catre Gura Humorului deoarece in jurul acestui frumos oras se afla foarte multe manastiri introduse Patrimoniul Unesco, iar pentru a le descoperi pe toate si a lua pulsul locului este nevoie de timp.

In prima zi ai putea sa vizitezi manastirile din nordul orasului, Manastirea Moldovita, Manastirea Sucevita, Manastirea Arbore si Manastirea Putna. De asemenea, in sudul si estul orasului gasiti si manastirile Voronet si Slatina, care merita sa fie vizitate.

Tot in Gura Humorului veti gasi Aventura Park si Complexul Arinis, aici va puteti opri pentru a juca tenis, a face un traseu printre copaci, a trage cu arcul sau pur si simplu pentru a va relaxa in piscina. In Gura Humorului am vazut cel mai frumos rasarit de soare.. roua diminetii, trilul pasarilor si cafeaua fierbinte din termos au marcat amintirea asta atat de adanc incat vreau sa povestesc tuturor (dupa cum se vede).

Va las mai jos un filmulet facut de cei de la Simply Mind in care se prezinta frumoasa Bucovina.

Filmuletul a fost facut pentru concursul Suceava Capitala Culturala 2021. Enjoy!

BLOGUL DE AVENTURĂ

Postări interesante

Aventura! Strigați URA!

GUEST POST

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Postări interesante

Degustare de camper

Locație: Camping La Gradina Perioada: 12 martie – 14 martie 2021 Locuri limitate Vrei să pleci în vacanță cu autorulota însă nu știi dacă acest

Autorulota ULTRA CONFORT (21)

Autorulota Ultra Comfort

Autorulota Ultra Confort   Autorulota Ultra Confort este spațioasă și confortabilă, o plăcere de condus pe autostradă și în campinguri fiind o autorulota semi-integrata, adica

autorulote gocamper 16

Inchiriere Rulota Septembrie 2020

FLASH DEAL Plecăm în vacanță? Vacanță la jumătate de preț Călătorești Unde vrei EXPERIENȚĂ de neuitat Mai sunt doar puține perioade libere pentru care poți