Close
permis autorulota

La ce să fii atent când conduci o autorulotă

De menționat încă de la început: toate autorulotele de închiriat de la Go Camper se conduc cu cat B.

Auto Rulotele sunt din ce in ce mai apropiate de catre romani deoarece sunt mult mai inalte, mai late decat autoturismele, un centrul de greutate mai sus su sub foarte rezistente la vant. Sigur ca acestea sunt doar cateva dintre avantajele de care beneficiaza oamenii care aleg calatoriile cu autorulota. In principiu, calatoriile cu rulotele sa autorulotele sunt adevarate provocari pentru intreaga familie.

Daca te-ai hotarat sa inchiriezi o autorulota, insa nu stii daca te-ai putea potrivi, daca stii sa o conduci sau daca ar fi destul de greu pentru tine, iata cateva detalii care te-ar putea ajuta sa iti dai seama cat de “greu” se conduce o autorulota.

Soferii pasionati sunt nevoiti sa se acomodeze cu faptul ca autorulotele sunt mai mari (cam de dimensiunea unei dube), mai late si mai masive decat autoturismele. In cazul soferilor incepatori se recomanda un comportament cat mai prudent de conducere, altul fata de autoturisme.

In cazul podurilor si al curbelor, pozitionarea lateral trebuie sa fie gandita putin mai larg. In plus, este important sa stiti ca rulotele si autorulotele se comporta diferit fata de autoturisme tocmai din cauza marimii si a greutatii sale. In ceea ce priveste depasirile, la cotire sau la lucrari pe autostrada, trebuie sa se tina cont de dimensiunea mai mare a autorulotelor. Se pare ca una dintre cele mai deosebite situatii in conducerea autorulotei sau rulotelor consta in cotirea curbelor inguste deoarece este un lucru care la inceput necesita putina acomodare.

Nu doar dinamica autoturismului trebuie sa fie luata in considerare, ci si cateva indicatii de siguranta atunci cand se conduc rulotele. Sub nicio forma, capacitatile de remorcare admise si greutatea totala admisa a autovehiculului nu trebuie sa fie depasita. Aceasta regula este destul de stricta, deci este bine sa tineti cont de toate aceste sfaturi. In momentul supraincarcarii exista pericole de accidentare, iar autorulota poate deveni incontrolabila.

Pentru a evita pericolele, specialistii recomanda asezarea bagajelor in autorulota cat mai posibil in portbagajul acesteia (care este cât o garsonieră). Lucrurile trebuie sa fie puse in autorulota in spate, sa fie foarte bine asigurate si sa nu stea in autorulota.

Conducerea tuturor autorulotelor GoCamper se face cu permis categoria B.

„Pilotarea” unei autorulote are si partile ei frumoase deoarece spre deosebire de autovehicule, autorulota iti ofera spatiul de care ai nevoie, locul pentru a te simti bine, iar conducerea lor pe traseuri lungi este foarte frumoasa.

 Trebuie să recunoaștem, bărbaților.. . că tot timpul ne-am dorit să conducem o autorulotă ?

Dacă și tu vrei să conduci o autorulotă și să ai parte de o vacanță de vis cere acum o ofertă de preț.

BLOGUL DE AVENTURĂ

Postări interesante

Degustare de camper

Locație: Camping La Gradina Perioada: 12 martie – 14 martie 2021 Locuri limitate Vrei să pleci în vacanță cu autorulota însă nu știi dacă acest

Aventura! Strigați URA!

GUEST POST

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Postări interesante

Degustare de camper

Locație: Camping La Gradina Perioada: 12 martie – 14 martie 2021 Locuri limitate Vrei să pleci în vacanță cu autorulota însă nu știi dacă acest

Autorulota ULTRA CONFORT (21)

Autorulota Ultra Comfort

Autorulota Ultra Confort   Autorulota Ultra Confort este spațioasă și confortabilă, o plăcere de condus pe autostradă și în campinguri fiind o autorulota semi-integrata, adica

autorulote gocamper 16

Inchiriere Rulota Septembrie 2020

FLASH DEAL Plecăm în vacanță? Vacanță la jumătate de preț Călătorești Unde vrei EXPERIENȚĂ de neuitat Mai sunt doar puține perioade libere pentru care poți