Close

Întrebări Frecvente

Autorulota este un vehicul ce serveste in acelasi timp atat ca mijloc de transport, cat si ca spatiu de locuit. Este practic o casa pe roti, construita in jurul unui autosasiu.

In functie de model , sunt echipate cu 2- 7 locuri pe scaune, 4-7 locuri de dormit, bucatarie (dotata cu aragaz, frigider , congelator la anumite modele, chiuveta, blat de lucru), baie ( cabina de dus cu apa calda/rece, WC, chiuveta), spatii mari de depozitare, apa calda si caldura.

Rezervor de apa curata = 120 l

Rezervor de apa uzata = 120 l

Caseta de toaleta ecologica = 20 l

Butelii de gaz = 1 sau 2, in functie de model.

Toate autorulotele GoCamper au echipare speciala de iarna, cu incalzire pe gaz sau motorina de capacitate marita, protectie antiinghet a instalatiilor, facandu-le utilizabile in conditii de confort deosebit la temperaturi intre -40 + 50 grade Celsius.

Autorulotele sunt pe deplin functionale atat in modul camping (conectate la surse de utilitati, in camping) , cat si in modul off camping (pe plaja sau in varf de munte, fara curent electric sau apa/gaz).

Autorulotele sunt destinate circuitelor, parcurgerii mai multor destinatii intr-un timp relativ scurt. Autorulotele noastre parcurg intre 500 – 21,000 km per inchiriere, fiind inchiriate intre 3 zile si 2 luni per inchiriere.

Vă oferim siguranță și sănătate – asta pentru că igienizăm autorulotele înainte de fiecare călătorie printr-un proces de ultimă generație, cu cel mai puternic dezinfectant: dezinfectare cu ozon (împotriva virușilor și bacteriilor). Acest tip de dezinfectare nu presupune folosirea substanțelor chimice, este complet ecologic și acționează în doar câteva minute.

Dezinfectarea cu ozon este făcută după ce autorulotele sunt aspirate, spălate și dezinfectate cu detergenți bio. 

Toate autorulotele GoCamper din gama Campervan, Family, Family Plus, Premium și Deluxe se conduc cu permis de conducere cat. B (MMA < 3.5 tone).

Fiind totuși vehicule mai grele și mai lungi decât autoturismele mici, solicităm conducătorilor auto să aibă o vechime a permisului de minim 7 ani. Orice șofer din echipaj cu minim 7 ani vechime poate conduce autorulota pe perioada sejurului.

Da. In acest moment exista in mod oficial 57 camping-uri acreditate in Romania.

O lista completa o puteti gasi la acest link, multumita unor profesionisti in domeniu (dl. Dan Casandroiu -caruia ii multumim) : http://en.calameo.com/read/0046861041f071bd7fe9a
De asemenea, puteti campa “wild camping”; pur si simplu in natura, cu respectarea urmatoarelor precautii:

– terenul pe care campati nu este proprietate privata;

– terenul nu interzice camparea (unele rezervatii naturale, de exemplu);

– nu deversati apele uzate sau caseta de toaleta in natura;

– lasati locul de campare intact la plecare

– va asigurati importiva animalelor salbatice in zona (ursul vine foarte frecvent datorita resturilor alimentare lasate afara noaptea);

– terenul nu este moale sau nisipos (va veti infunda cu rulota sau autorulota).

Cu toate ca “intelepciunea populara”spune ca nu avem locuri de campare ca in Occident, nu avem sosele, etc, Romania este destinatie de prim rang in turismul cu autorulota si, mai nou, si cu rulota. Motivul principal il reprezinta natura aproape neatinsa de om (spre deosebire de restul Europei) ; farmecul satelor si traditiilor romanesti ; fauna incredibila din muntii Romaniei, Delta Dunarii, Transilvania, Bucovina.. si multe alte zeci de atractii.

Tururile cu autorulota, organizate de catre marile companii europene, avand ca destinatie Romania, sunt vandute cu 2 ani de zile in avans.

In plus, riscul de furt din autorulota in Romania este mult scazut fata de anumite regiuni din Europa (S Frantei, Sicilia, etc).

Ne puteti contacta cu incredere pe e-mail contact@gocamper.ro sau telefon.Va vom da toate detaliile necesare.

Intre timp, puteti arunca o privire la ideile de calatorie ale operatorilor europeni aici: http://www.gbmotorhometours.com/history/ Cele mai populare destinatii sunt:Grecia, intre lunile Aprilie si Noiembrie; Austria si Germania- tot timpul anului, Croatia – in lunile de vara; Romania -tot timpul anului; Franta – in lunile de vara; Italia – tot timpul anului; tarile Scandinave – tot anul, cu focus pe lunile de iarna (Cercul Polar de Nord; Laponia, luminile nordului). O destinatie foarte apreciata de familiile cu copii: Legoland sau Europa Park, Gardaland.Competitii sportive sau concerte.

Destinatii de weekend in Romania, in general tot anul, cu exceptia lunilor de vara.

In general o autorulota consuma motorina, aproximativ 9-11 l/100 km, in functie de incarcare si stilul de condus.

Serviciul Express Delivery presupune livrarea la adresă a autorulotei. 
Acesta nu are un cost fix, prețul fiind stabilit în funcție de nr de km de la sediul de unde este disponibilă o autorulotă pentru livrare și alte costuri care țin de gospodărirea parcului auto aflat în administrare.

Serviciul Express Delivery este un serviciu prestat separat față de închirierea autorulotei, exact ca și punerea la dispoziție a: serviciilor de masă, prosoapelor sau pernelor, etc. 

Da, putem livra autorulota la adresa, oriunde în România, insa, se va calcula un tarif care să acopere cheltuielile de deplasare în funcție de nr.de km. Condiție livrare la adresă: sejur minim 10 nopți.

In general autorulotele sunt considerate autoturisme speciale tip M1. Adica in majoritatea tarilor au aceleasi costuri (vigneta) ca si autoturismele. Exceptii fac tarile cu taxare de autostrada, unde tarifele pot fi cu 30% mai mari decat ale autoturismelor.

In cazul autorulotelor, viteza de deplasare este cu aprox. 30% mai scazuta decat cea a autoturismelor. Din punct de vedere legal nu este nici o limitare speciala pt autorulote, ele respecta aceleasi restrictii ca si autoturismele.

Pe autostrazi recomandam o viteza de deplasare de 100-110 km/h

Pe sosele nationale o viteza de 80 km/h

Pe drumuri virajate trebuie manifestata o atentie sporita, datorita greutatii si a inaltimii poate produce balans. In general pe aceste drumuri se recomanda o viteza cu 10 km/h mai scazuta decat indicatorul de viteza postat pe drumul respectiv.

In primul rand va rugam sa ne contactati (contact@gocamper.ro) pt a parcurge urmatorii pasi:

– verificarea disponibilitatii in perioada dorita;

– avem nevoie de copia permisului dumneavoastra de conducere fata/verso si a unui act de identitate, pe e-mail

– vom intocmi contract de inchiriere si factura proforma de avans de 30%

– diferenta de 70% se va achita cu  15 zile inainte de preluare.

Plata se poate efectua prin virament bancar sau online, cu cardul, prin link securizat. Nu acceptam plata in numerar.

Anularea rezervării este posibilă cu informarea în scris, în prealabil.
În cazul anulării cu mai mult de 30 zile înainte de preluare, se percepe o penalitate de 30%. În cazul anulării cu 15-29 zile înainte de preluare, se percepe o penalitate de 50%. Pentru anulările intervenite în intervalul 1-14 zile înainte de preluare, se percepe o penalitate de 80%.
În cazuri excepționale penalitățile de mai sus pot fi diminuate. Acestea pot fi, fără a se limita la: închirierea posibilă a aceleași perioade către alt client, mutarea rezervării, motiv de ordin personal deosebite.
La solicitarea clientului, cu minim 30 de zile înainte, rezervarea poate fi mutată într-o altă perioadă disponibilă, caz în care se va achita o taxă de 50 euro.
În cazul în care anularea rezervării survine ca urmare a declarării stării de urgență sau a impunerii restricțiilor de deplasare pe teritoriul Românei din cauza extinderii epidemiei de coronavirus, ambelor părți li se vor aplica prevederile art.1271 din Noul Cod Civil privind impreviziunea iar acestea, cu bună credință, vor adapta prezentul contract prin amânarea perioadei de închiriere la odată ulterioară stabilită de comun acord, fără limită de timp și fără aplicarea de penalități. Societatea isi constituie depozite de lichidități in vederea rambursării avansurilor in cazuri temeinice si/sau susținute de prevederi legale.

Inainte de plecarea in concediu va rugam sa accesati pagina noastra de instruire video cu privire la echipamentele autorulotei aici: Tutorial Închirieri autorulote

Vizionarea acestor filmulete va reduce timpul de predare de la 3 ore la 45 minute.

Adresa de preluare este 

 

  1. Spataresti, jud Suceava
  2. Primaverii, nr. 1, Chisineu-Cris, jud Arad
  3. Zona Bucuresti, (loc. Buturugeni – Ilfov)

 Pentru închirieri, la cerere, predarea/preluarea se poate face de oriunde in România.

Ora preluarii: zilnic ora 12.00

Ora predarii: zilnic ora 12.00

(pt ore diferite/aranjamente speciale va rugam sa ne contactati in avans)

Autorulotele noastre vin echipate cu:

– suport de biciclete (2-4 biciclete)

– veranda retractabila (marchiza)

– set de camping (masa + 4-7 scaune de exterior)

– un set de consumabile (gaz – 1 butelie conectata, una de rezerva; subst chimice pt toaleta ecologica; hartie igienica solubila in apa).

 

Lista completă a dotărilor aici –> GoCamper dotări autorulote

Dv trebuie sa va aduceti:

– lenjerii de pat, inclusiv perne si paturi (daca este cazul);

– set de bucatarie (vesela de unica folosinta, vase speciale, etc). Recomandam un nr redus de vesela traditionala, datorita miscarii produc zgomot in mers

– prosoape si obiecte de igiena personala.

Autoturismul dumneavoastra poate sta gratuit in parcare supravegheata video pe durata vacantei.

Unde sunteți localizați?

Suntem în Suceava, Arad si Bucuresti.
Pentru închiriere, predarea/preluarea se poate face în orice oraș din România.

Bineinteles! Incurajam vizionarea acestora, pt a avea o imagine si mai clara ce reprezinta o autorulota. De asemenea, va stam cu placere la dispozitie pt o discutie fata in fata.

Din experienta noastra, timpul alocat acestor discutii este intre 40 min si chiar si 3 ore.

Pt vizionare va rugam sa ne contactati la:

Zona București – Iulian 0761 694 955

Zona Arad – Eduard 0740 811 616

Zona Suceava – Manuel 0743 078 823

Pentru mai multe informatii:

Bianca 0746 888 333

Lucian 0769 067 111

sau să folosiți formularul de contact de pe https://www.gocamper.ro/contact/
Dat fiind faptul ca nu avem un program fix de lucru, va rugam sa ne contactati telefonic pt a verifica disponibilitatea autorulotelor in ziua dorita de vizionare.

Da, autorulota poate fi condusa de oricine din echipaj care indeplineste conditiile de varsta si vechime , min 28 ani si cu permis de conducere cat. B de min 7 ani (cerinta interna GoCamper).

Nu limitam numarul de soferi per inchiriere.

Puteti parca oriunde, autorulotele avand regim de autoturism. Insa, daca, de exemplu, doriti sa innoptati pe autostrada, trebuie sa tineti cont de urmatoarele lucruri:

– nu aveti voie sa deschideti veranda su sa scoateti afara masa si scaunele de camping. In acest caz se considera campare in loc neamenajat si veti fi amendati de catre politia din tara respectiva (vin imediat sa verifice, de indata ce ati parcat);

– in anumite tari din Europa nu aveti voie sa consumati alcool in autorulota sunteti in parcare si daca perdelele nu sunt inchise; se poate considera consum de alcool la volan si puteti fi amendati.

– in majoritatea benzinariilor din afara tarii sunt locuri special amenajate pt autorulote , care permit alimentarea cu apa, deversarea apelor uzate si golirea casetei de tooaleta, in mod gratuit; in Romania aceste facilitati inca nu sunt prezente si se obisnuieste alimentarea cu apa in benzinarii, golirea apelor uzate in reteaua de canalizare.

In cazul autorulotelor pot interveni, rareori, urmatoarele tipuri de defectiuni:

Defectiuni ale autovehiculului

Defectiuni ale sistemelor interioare/zonei de locuit

In cazul defectiunilor autovehiculului:

Autorulotele GoCamper sunt modele noi (2018), improbabil sa se defecteze. Totusi, in cazul unei defectiuni, va rugam sa ne contactati imediat cu descrierea problemei. Vom acorda asistență tehnică telefonică la 0769067111, 0743 078823 (Manuel), 0761694955 (Iulian), 0740811616 (Eduard) sau la sediu în limita programului său de lucru (luni-vineri 09-17) și în afara programului de lucru.

Este necesar sa ne contactati telefonic si vom stabili de comun acord unde se gaseste cel mai apropiat service Citroen/Fiat/Renault, dupa caz.

Daca autorulota nu poate fi deplasata, se apeleaza nr de asistenta rutiera europeana Fiat Camper Assistance (tel: 00800 34281111* sau alternativ 0039 024441 2160). Interventiile (remorcare, reparatie sub garantie europeana) sunt gratuite.

In caz de defectiuni ale spatiului de locuit/sistemelor interioare:

Va rugam consultati manualul de bord. In acelasi timp va rugam sa ne trimiteti un scurt mesaj pe Whatsapp, raspundem foarte prompt, indiferent de ora.

Este valabil pt toate echipamentele interioare. (caldura, pompe de apa, apa calda, gaz, etc). In peste 95 % din cazuri putem identifica si rezolva problema impreuna in mai putin de 2 minute.

In primul rand, trebuie sa va asigurati ca toti pasagerii sunt in siguranta si sa fie intr-un loc protejat.

În caz de accident, trebuie sa obtineti un raport de constatare de la organele de poliție locale, în caz contrar asigurarea devine nulă

Apoi va rugam sa ne informati imediat, pe e-mail sau whatsapp, ce pagube au rezultat, daca autorulota este deplasabila.

Nu, există o limită de km, însă prețurile afișate includ o medie de deplasare de 300km/zi și se calculează cumulativ pentru tot sejurul.

Depășirea acestora se facturează cu 2 RON + TVA/km.

Fiind autovehicule mari, trebuie sa aveti in vedere ca orice distanta peste 300 km /zi devine foarte obositoare.

Da. Avem atat asigurare RCA, cat si Casco valabila in intreaga Europa.

Durata minima de inchiriere este de 3 nopti , cu exceptia sezonului de vara (7 nopti).

Serios, aveti si o limita pt durata maxima?

Da. Nu inchiriem pt perioade mai mari de 70 zile (din motive de verificari tehnice necesare periodic)

Garantia poate fi depusa prin transfer bancar sau online cu cardul si va fi returnata in termen de 3 zile lucratoare de la data predarii autorulotei.

Garantia poate fi retinuta in cazul unor daune care nu sunt acoperite de asigurarea casco.
La parcul auto nu se fac plati cash sau cu cardul. 

Garanția este de 1000 sau 4000 lei în funcție de tipul de asigurare ales.

Va recomandam sa ne contactati imediat. Nu exista o regula a rezervarilor.

Nu preluam rezervari cu plecare sub 2 zile de la momentul rezervarii (datorita procedurilor preliminare de verificare si alocare a autorulotelor).

Aveti autonomie dpdv al electricitatii aprox 2 zile si 2 nopti fara sa porniți motorul. Aveti încălzire, apa calda, frigider, congelator, aragaz fara sa fie nevoie sa va racordati la reteaua electrica a unui camping. Bateria care asigura aceasta autonomie se incarca in timpul mersului de la motor. Deci, daca veti calatori cateva ore cu masina, sau doar porniti motorul aveti iarasi autonomia initiala.  

Rezervorul de apa are o capacitate de aprox 120 l, necesarul de apa poate fi dozat in functie de nevoile dvs si ale grupului (4 zile pentru aprox 3 pers si 2 zile pt 6/7 pers), si poate fi realimentat de la orice statie Peco.

Da, se poate doar in functie de disponibilitatea perioadei immediate. Daca este libera va putem prelungi sejurul, daca se intampla sa mai avem cereri pt aceeasi perioada, in acelasi timp, prioritate are clientul existent.

Variante de asigurare Casco:

Basic, inclusă în tariful de închiriere, riscul tău în caz de daună sau furt este 4000 lei/eveniment iar garanția solicitată este de 4000 lei;

Casco Gold +25 euro/zi (minim 150 euro/sejur), nu ai niciun risc pentru daune din incidente rutiere;

Garanția solicitată este de 200 euro (1000 lei) pentru eventuale daune/avarii neacoperite de asigurarea Casco.

Se va reține o garanție ce
reprezintă responsabilitatea ta în caz de daună sau furt, returnabilă după predarea autorulotei în bune condiții.

In cazul producerii unor daune neacoperite de asigurator, se va retine contravaloarea garantiei constituite iar in cazul in care daunele cauzate sunt mai mari, clientul va suporta contravaloarea acestora. In cazul returnarii autorulotei in aceleasi conditii in care a fost preluata, fara daune, garantia se va returna clientului integral prin aceeași modalitate în care a fost încasată (transfer bancar sau card credit/debit).
Folosirea defectuoasă a accesoriilor/echipamentelor de pe autorulota nu face obiectul asigurării Casco.

Pachetul de asigurare  poate fi ales cu până la 7 zile înainte de data preluării autorulotei.

Invertor puteti folosi de max.150w. Atat este siguranta pe priza de 12v. Un astfel de invertor puteti folosi pt încărcarea laptopului.

PROFITĂ DE OFERTA LAST MINUTE

Fii pe fază și rezervă una din autorulote cu reducere de până la 50% în sezonul de vară.