Close

De ce sa NU mergi in vacanta cu autorulota. 3 mari motive!

      Să mergi în vacanta cu autorulota e clar o mare provocare. Dacă vezi doar avantaje într-o astfel de călătorie, citește acest articol până la capăt să afli care sunt cele 3 mari motive pentru care o vacanta cu autorulota poate fi o bătaie de cap.

Da, o bătaie de cap. Pentru început, să ieși din zona de confort e greu. De ce ai vrea să pleci din locul în care te simți bine? 


Cu atât mai mult cu cât concediul ar trebui să fie perioada ta de relaxare, în care uiți de deadline-uri, de programări și de responsabilități. Iar din câte se pare, o vacanta cu autorulota înseamnă mai multe responsabilități.

Mai mult, e clar un pas într-o zonă de necunoscut, de responsabilități și de preluat comanda. Ai nevoie să fii pregătit pentru o astfel de vacanță și să știi care sunt riscurile la care te supui.


1. O vacanta cu autorulota te scoate din zona de confort


    Chiar vrei să ieși din zona de confort? Adică, trebuie să conduci kilometri întregi, să fii pregătit fizic și psihic pentru un astfel de drum și să ai grijă și de igiena autorulotei.

Trecând peste faptul că ai șansa să vezi peisaje splendide, să te oprești la orice colț de munte sau pe plajă și să-ți faci planul după propria dorință, să adormi și să te trezești oriunde vrei, călătoria cu autorulota is not such a big deal. 


Ba mai mult, toate aceste plăceri relaxante vin cu prețurile lor. Vei fi nevoit să-ți faci patul zilnic și să ai grijă să păstrezi ordinea. Treabă deloc confortabilă, mai ales în concediu. Cui îi place să muncească în zilele libere?

Dacă mai ai și copii, pff. Să-i vezi ce sar când văd autorulota și cât de entuziasmați sunt, cum vor să vadă tot în ea, pfai, te obosesc grozav! Cine vrea să fie obosit în vacanta cu autorulota?

În orice caz, dacă te gândești să cauți informații despre inchirieri autorulote, gândește-te de două ori. Nu e totul easy peasy, așa cum pare. 

Vasele trebuie spălate sau cele de carton aruncate, curățenia întreținută și distracția asigurată. Și-apoi, care relaxare când ai de condus atât. Parcă nu-ți mai vine să cauți detalii despre inchirieri autorulote, ci despre cum să te distrezi de-acasă.


Mai bine de uiți la un film pe Netflix decât să pui proiectorul și să rulezi capodopera cinematografică preferată, pe autorulotă, în pădure.
Cui îi trebuie bezele la foc de tabără sau popcorn făcut la ceaun, afară? 😀 


2. Vrei să gospodărești în concediu?


     Vrei să ai grijă la apa pe care o consumi, la lista de cumpărături, la planul pe zile? Să fii constant responsabil de bunăstarea și distracția familiei?

Dacă răspunsul e un NU hotărât, atunci lasă căutările despre inchirieri autorulote și vacanța cu rulota. 

Asta pentru că o vacanta cu autorulota te va învăța să te gospodărești. Vei avea grijă câtă apă consumi (dacă stai offcamping), ce și cât mănânci și vei avea ocazia să gătești având în spate priveliștea preferată.
Sigur, ai putea și să iei prânzul în oraș, iar cina să fie ceva takeout, dar parcă dacă nu cari cu ambele mâini de la all inclusive, merită?


Dacă alegi varianta off-camping, treaba poate fi complicată și trebuie să le ai cu calculele. Poate va fi nevoie să pornești 30 de minute motorul mașinii ziua pentru a încărca bateria cu descărcare latentă sau să golești rezervorul de apă reziduală, sau să umpli rezervorul de apă curată. Asta ca să nu rămâi fără apă atunci când încă ai șampon în păr.
Sigur, îți arată panoul de control câtă apă ai și ți se face un instructaj când pleci în vacanță, dar cine are timp să se uite pe panou?

Știi bine, o astfel de vacanță trebuie să fie cascadă de dopamină, râuri de relaxare, munți de distracție, văi și dealuri de bucurii și nu griji.

Ce folos că poți vedea în fiecare zi alt peisaj sau că poți opri efectiv, dar efectiv oriunde și să te bucuri de natură?


Ce folos că puștii pot alerga pe iarbă sau că tu poți încheia seara în fața focului, cu un pahar de vin în mână? Iar faptul că dimineața îți poți bea cafeaua (făcută la căldurică, în autorulotă) în timp ce te uiți cum aburul se ridică de pe pădure nu-i chiar fain.


3. Vacanta cu autorulota = aventură


    Ei bine, ești gata să te trezești în fiecare zi cu alt peisaj la fereastră? Să auzi doar vântul cum bate, apa cum curge alert sau păsările cum zboară ca și când timpul n-ar exista?


Ești gata să respiri aer de munte sau să vezi valurile mării atunci când ai chef? 


Dacă răspunsul e da, atunci gândește-te cât de responsabil vei fi și de vacanța familiei tale. 


Veți petrece timp în natură împreună, fără prea multe conexiuni (dacă alegi asta) și cu mintea limpede.


Da, sunt șanse să rămâi fără apă, dar nu e ca și când la apartament nu se întâmplă asta.


Nu te mint, o vacanta cu autorulota GoCamper e total în afara zonei de confort la multă lume.


Vine cu o mulțime de provocări, toate de intensitate diferită. Dar sunt o nimica toată pe lângă plusurile pe care le vei câștiga.


Dacă îți dorești o vacanță pe care nu o vei uita, care să-ți încarce la maximum bateriile, care să te solicite plăcut fizic și psihic și care să-ți aducă aventură și relaxare, lets go! 


Fie că mergi într-un road trip, off-camping sau city break, autorulotele GoCamper sunt modalitatea perfectă de a te bucura de un concediu atipic, relaxant de obositor și aventuros.


Intră pe gocamper.ro, pe pagina principală, dă click pe inchirieri autorulote și vezi care este primul pas spre concediul acela pe care îl tot visezi. Nu te crampona de lucrurile mici, lasă totul să se întâmple și bucură-te de cel mai bun concediu din viața ta.

Sau mai simplu, dă click pe butonul de mai jos.

BLOGUL DE AVENTURĂ

Postări interesante

Aventura! Strigați URA!

GUEST POST

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Postări interesante

Degustare de camper

Locație: Camping La Gradina Perioada: 12 martie – 14 martie 2021 Locuri limitate Vrei să pleci în vacanță cu autorulota însă nu știi dacă acest

Autorulota ULTRA CONFORT (21)

Autorulota Ultra Comfort

Autorulota Ultra Confort   Autorulota Ultra Confort este spațioasă și confortabilă, o plăcere de condus pe autostradă și în campinguri fiind o autorulota semi-integrata, adica

autorulote gocamper 16

Inchiriere Rulota Septembrie 2020

FLASH DEAL Plecăm în vacanță? Vacanță la jumătate de preț Călătorești Unde vrei EXPERIENȚĂ de neuitat Mai sunt doar puține perioade libere pentru care poți