Cu autorulota prin România, în Praid | | GoCamper
Close

iunie 17, 2018

Cu autorulota prin România, în Praid

autorulota romania traseu

Vă spuneam acum ceva timp despre Praid, un loc superb pentru un popas împreună cu familia, indiferent de mijlocul de transport – autorulotă, rulotă, mașină mică, tren, autocar… Praid este renumită în România și în afara țării pentru salina extraordinar de frumoasă (vezi Wikipedia Salina Praid).

Salina Praid este de fapt o mină de sare gemă, ușor accesibilă cu autorulota, situată în județul Harghita la altitudinea de 500 m. Salina este poziționată în bazinul munților Giurgiu și este prinsă în Dealul Sării,  formând triunghiul Praid – Ocna de Sus – Ocna de Jos; ea se învecinează cu alte localități cu renume turistic precum Sovata și Corund.

Praidul sigur, și-a creat un bine-meritat renume propriu: îmbină în mod mirific, superb,  frumusețea satului secuiesc, dezvoltând structuri turistice de tip rural, de agrement și balnear.

Ce nu știu mulți este că la Praid găsim și izvoare hipertermale (49 grade Celsius) sărate și de asemenea un munte de sare cu laiezuri și multe izvoare sărate.

În stațiunea Praid vom găsi și un ștrand amenajat lângă care sunt băi sărate fierbinți, apa fiind însă încălzită în cazane și nu din izvoare.

Băile acestea sunt foarte eficiente în tratarea reumatismului, ele acționând asupra întregului organism și având un efect calmant și antiinflamatoriu. Sigur, apa sărată are și un efect calmant, relaxant atât fizic cât și psihic pentru că ea este și iodurată.

Stațiunea Praid este preferată de oamenii care doresc o vară mai răcoroasă, gradele aici fiind puțin sub media țării, însă dacă vă veți hotărâ că e prea răcoare pentru voi, nu trebuie decât să vă urcați în autorulote și să porniți spre mare!

Stațiunea este numai bună pentru o excursie relaxantă cu familia, copiii fiind feriți de arșița verii și, poate de… insolații.

Găsiți și locuri de cazare la hoteluri și pensiuni, însă din motive suficiente pe care noi le-am enumerat și cu alte ocazii pe site, vă recomandăm să mergeți cu autorulota sau rulota.

Clienții noștri au vizitat Praid într-o excursie cu autorulota mai lungă, împreună cu 2 copii și au fost foarte mulțumiți de condițiile de camping, dar și de stațiune per total.

Din partea lor și a GoCamper | Inchirieri Autorulote, un mare LIKE pentru Praid!

autorulote camping romania
autorulota gocamper praid
autorulote praid romania
autorulote gocamper praid camping
autorulota gocamper premium romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *