Close
cu autorulota in covasna

Covasna – cum se vede din autorulota

Vrei sa calatoresti in Romania cu autorulota si nu stii in ce parte a tarii sa mergi? Ei bine, Covasna ar trebui sa fie urmatoare destinatie de vacanta din Romania pentru ca ar fi, efectiv, pacat sa nu mergi acolo, iar daca nu va fi chiar urmatoarea destinatie, cu siguranta trebuie sa o incluzi pe lista de asteptare.

Atat de multe sunt de facut si de vazut in Covasna, incat uneori ma intreb de ce pana acum nu am ajuns acolo, mai ales ca in Sfantu Gheorghe ajungi in mai putin de 4 ore de Bucuresti… este un loc central si ajungi destul de usor cam din toate partile Romaniei.

Iata de ce vei avea parte calatorind in Covasna:

In primul rand, probabil ca ai auzit ca aceasta regiune este foarte renumita pentru bogatiile sale in resurse naturale care sunt utilizate in prevenirea si tratarea bolilor sistemului cardiovascular, iar izvoarele de apa minerala sunt folosite la balneoterapie, in timp ce mofetele sunt considerate un remediu extraordinar pentru sanatate.

Ce este o mofeta? Ei bine, emanatiile de dioxid de carbon care provin din activitati postvulcanice sunt foarte benefice persoanelor cu afectiuni cardiovasculare.

Pentru inceput, am vizitat mofeta din Hatuica, unde sunt mai multe servicii precum baie cu apa calda, baie cu hidromasaj, sauna sau aparate de cardiofitness. Aici nu trebuie sa faci nimic altceva decat sa stai in mofeta o perioada de timp.. perioada care creste gradual de-a lungul tratamentului si care se recomanda a fi de cel putin 10 zile pe an.

Noi am fost in vacanta cu autorulota GoCamper si astfel am profitat la maximum de tot ce ne oferea natura, in timp ce am oprit si am stationat in orice loc am vrut.

In apropiere de statiunea Baile Balvanoyas se afla Pestera Pucioasa, in muntele volcanic numit Puturosu. Aici gasiti una din cele mai mari mofete naturala din Europa cu emanatii de dioxid de carbon.

P.S. Eu am stat aproximativ 2 minute pe o bancuta si deja am avut sentimentul ca m-am asezat pe aragaz (nu ca as fi stat vreodata pe aragaz).

Este totusi important de stiut ca nivelul gazului trebuie sa fie verificat, astfel incat sa nu va aplecati sub acesta pentru ca poate fi foarte periculos si chiar fatal in unele cazuri. Citeste instructiunile  din fata grotei si vei sti exact ce este permis sa faci si ce nu.

De asemenea, este interesant de stiut ca cercetatorii sunt de parere ca activitatea vulcanica din zona inca nu s-a incheiat, motiv pentru care iau in mod saptamanal monstre de gaz pentru a se verifica aceasta ipoteza…

Multe locuri frumoase ascunde Covasna, deci cu siguranta trebuie sa ajungeti aici… Astept si
parerile voastre dupa vizita!

România e atât de frumoasă.. este păcat să nu o vizitezi! #firstromania #romaniaintai

BLOGUL DE AVENTURĂ

Postări interesante

Aventura! Strigați URA!

GUEST POST

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Postări interesante

Degustare de camper

Locație: Camping La Gradina Perioada: 12 martie – 14 martie 2021 Locuri limitate Vrei să pleci în vacanță cu autorulota însă nu știi dacă acest

Autorulota ULTRA CONFORT (21)

Autorulota Ultra Comfort

Autorulota Ultra Confort   Autorulota Ultra Confort este spațioasă și confortabilă, o plăcere de condus pe autostradă și în campinguri fiind o autorulota semi-integrata, adica

autorulote gocamper 16

Inchiriere Rulota Septembrie 2020

FLASH DEAL Plecăm în vacanță? Vacanță la jumătate de preț Călătorești Unde vrei EXPERIENȚĂ de neuitat Mai sunt doar puține perioade libere pentru care poți