Close
campinguri romania

Campinguri Romania

5 campinguri din România în care trebuie să mergi în 2020

Din ce în ce mai mulți iubitori de vacanță au descoperit autorulotele și toate beneficiile care vin odată cu ele, mai ales acum, când siguranța primează. Dacă și tu ai închiriat o autorulotă, însă nu ai decis unde vrei să mergi, avem noi câteva idei numai bune de pus în practică. Așadar, am făcut o listă cu 5 campinguri din România în care trebuie să mergi în 2020, în diferite zone ale țării.

Înainte să detaliem lista despre care spuneam mai sus, vrem să facem câteva precizări.

De acum încolo vacanțele vor arăta altfel. Măsurile pe care le luam înainte pentru a ne proteja sănătatea și a fi în siguranță vor trebui adaptate schimbărilor care au apărut în societate o dată cu apariția COVID-19.

O vacanță care nu presupune un risc atât de mare și păstrează confortul unui hotel de 4 sau 5 stele este o vacanță cu autorulota. Practic, servește ca mijloc de transport, dar în același timp este și spațiul în care te odihnești.

Află mai multe despre: Vacanță cu autorulota în siguranță

Foarte important este că în campinguri distanța dintre autorulote este de 2-3 metri, deci riscurile sunt minime. Ești suficient de departe de vecinii rulotiști încât să nu te îmbolnăvești, dar și suficient de aproape pentru a putea face cunoștință cu ei și a te bucura de o glumă bună la un foc de tabără seara.

Așadar, iată 5 campinguri din România pe care le recomandăm pentru vacanța din acest an.

Camping Două lumi, Sibiu

camping doua lumi sibiu

Două lumi este genul de camping boem, intim, pentru cuplurile care pleacă cu un Campervan pentru a se bucura de vacanță chiar în inima Transilvaniei. Aici găsești loc de campare pentru autorulotă, piscină, bibliotecă, jocuri, biciclete de închiriat, grătar și wi-fi gratis. Este unul dintre cele mai cochete campinguri din România pe care trebuie să-l încerci cel puțin o dată.

Ce poți vizita aici? Te bucuri de apele termale din Bazna (6 km de Blăjel), urmezi un traseu foarte fain cu bicicleta, mergi la o degustare de vinuri, vizitezi satele din apropiere și  cunoști tradițiile și obiceiurile fascinante din zonă. După ce te-ai familiarizat cu zona, explorează Transilvania și bucură-te de mâncărurile delicioase specifice, precum ciorba de tarhon și gulașul. Încheie experiența cum trebuie și încearcă gomboții cu prune, un desert de-li-cios!

Cât costă? 24 lei/zi pentru 2 persoane cu auto rulota. Lista completă de prețuri o găsești pe site-ul campingului: www.doualumi.com/ro.

Camping Stâna de Vale, Sovata

Acest camping este perfect atât pentru familii, cât și pentru grupuri de prieteni sau cupluri. Când ajungi acolo vezi multe căsuțe de lemn, cu un aer montan foarte plăcut, și un spațiu generos de campare pentru corturi, rulote și autorulote. Campingul Stâna de Vale se află chiar în mijlocul pădurii, pe malul râului Sebeș, ideal dacă vrei o vacanță cu aer proaspăt de munte, verdeață și natură sălbatică oriunde te uiți.

Ce poți vizita aici? Poți face atâtea în Sovata! Vizitezi Salina Praid, Canionul de Sare de lângă Praid, târgul cu vase de lut al maiștrilor de la Corund și încerci mâncăruri cu specific local. Nu pleca din zonă până nu încerci apa sărată din Sovata, unică în Europa și atât de apreciată de turiștii din toată lumea!

Cât costă? 10 lei/zi pentru 2 persoane cu auto rulota, potrivit site-ului oficial al campingului www.campingsovata.ro.

Camping Belvedere, București

În acest camping găsești servicii premium, de cea mai bună calitate, chiar și pentru cei mai pretențioși. Ai la dispoziție o piscină generoasă, cu o capacitate de 400 locuri, plajă, lac de agrement și de pescuit, terenuri de tenis de câmp și de picior, de volei și de badminton.

Ce poți vizita aici? Pentru că este la o distanță de doar 20 de minute de centrul Bucureștiului, te poți bucura de tot ce îți oferă capitala, de la centrul vechi, Palatul Parlamentului și muzeele pe care le găsești la tot pasul până la parcurile superbe și la restaurantele din zona centrală în care găsești preparate din toate colțurile lumii. Când vrei să scapi de aglomerația urbană, explorează împrejurimile și relaxează-te o zi la Therme. 

Cât costă? 50 lei/zi pentru 2 persoane cu auto rulota. Vezi mai multe pe site-ul campingului: campingbucuresti.ro.

Camping Eldorado, Cluj

Se pare că nu trebuie să mergi la mare pentru a te bucura de plajă. În campingul Eldorado din Cluj găsești și o piscină naturală cu plajă de nisip, pe lângă piscina clasică cu șezlonguri. Copiii au unde să se simtă bine în locurile de joacă special amenajate, iar cei mari se pot relaxa în spațiile de agrement sau la un grătar cu cei dragi. Tot aici poți face călărie, caiac, rafting, jeep safari și drumeții cu autorulota sau cu ghidul. Campingul dispune și de wi-fi gratis.

Ce poți vizita aici? Oh, dar ce nu este de vizitat? Rezervă-ți măcar câteva zile în care să iei la pas Clujul și toate minunățiile Munților Apuseni: lacuri, văi, cascade, trasee montane, Cimitirul Vesel din Săpânța și Salina Turda, atât de apreciată de turiștii din toată lumea!

Cât costă? 25 lei/zi pentru 2 persoane cu auto rulota. Vezi mai multe tarife pe site-ul campingului: www.campingeldorado.com.

Camping 2 Mai, Constanța

camping 2 mai constanta

Un camping cu tradiție, care are peste 50 de ani, 2 Mai nu are nevoie de nicio prezentare. Aici ai marea și cu asta am spus destul. Te bucuri de soare, de plajă, de băi în mare până la răsăritul soarelui. E tot ți-ai putea dori de la o vacanță cu autorulota la mare.

Ce poți vizita aici? Dacă, totuși, ești un vizitator înrăit și nu ești genul care stă toată ziua la plajă, sunt opțiuni nenumărate pentru tine. Bucură-te de Muzeul de Arheologie Callatis, încearcă fructe de mare proaspete la restaurantul Acvamarin și plimbă-te prin Portul Constanța măcar câteva ore.

Cât costă? 60 lei/noapte pentru 2 persoane cu auto rulota. Vezi mai multe tarife pe site-ul campingului: camping2mai.ro.

Vezi mai jos lista completă cu campinguri din România:

De asemenea, dacă pur și simplu îți place să fii tot timpul în mișcare, să vezi mereu priveliști diferite sau îți dorești mai multă intimitate poți opta pentru varianta offcamping. Ai libertatea să mergi unde vrei și să descoperi cât de fascinantă este România, mai ales din autorulotă! 

Totuși, în varianta wild camping trebuie să ții cont de câteva reguli generale.

Recomandarea GoCamper: mai întâi asigură-te că terenul pe care campezi nu este proprietate privată sau nu interzice camparea (ca în rezervațiile naturale, de exemplu). Apoi, în timpul vacanței păstrează curățenia în spațiul de campare, nu deversa apele uzate în natură, fii atent la locul în care rămâi de fiecare dată (ne referim aici la animalele sălbatice care pot veni în căutare de hrană) și nu fă focul direct pe pământ. Folosește un grătar sau o bucată de tablă/o grămadă de pietre pe care să faci asta. Iarba își revine foarte greu după ce a fost arsă și nu ne dorim să lăsăm urme acolo unde am fost.

România este absolut superbă odată ce o descoperi cu adevărat și vei fi surprins de câte minunății avem parte, însă nu le apreciem la adevărata lor valoare… Când vine vorba de asta, turiștii din toată Europa sunt cei mai mari fani ai țării noastre datorită naturii sălbatice, a peisajelor și a tradițiilor autohtone care încă se păstrează cu mândrie. 

Tururile cu autorulota, organizate de către marile companii europene, având ca destinație România, sunt vândute cu până la 2 ani în avans și asta este cea mai bună dovadă în ceea ce privește potențialul turistic al României.

Pentru că mulți clienți ne-au întrebat unde pot campa în țară, astăzi am vorbit despre 5 campinguri din România foarte faine, din zone diferite ale țării, numai bune pentru următoarea ta vacanță.

Ai mai sus și un tabel cu toate campingurile din România în care poți merge cu autorulota GoCamper când ai chef de o vacanță de neuitat.

Pentru mai multe idei de vacanță urmărește-ne pe pagina oficială de Facebook Închirieri Autorulote GoCamper și pe blogul de călătorie GoCamper. 💚🧡

BLOGUL DE AVENTURĂ

Postări interesante

Aventura! Strigați URA!

GUEST POST

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Postări interesante

Degustare de camper

Locație: Camping La Gradina Perioada: 12 martie – 14 martie 2021 Locuri limitate Vrei să pleci în vacanță cu autorulota însă nu știi dacă acest

Autorulota ULTRA CONFORT (21)

Autorulota Ultra Comfort

Autorulota Ultra Confort   Autorulota Ultra Confort este spațioasă și confortabilă, o plăcere de condus pe autostradă și în campinguri fiind o autorulota semi-integrata, adica

autorulote gocamper 16

Inchiriere Rulota Septembrie 2020

FLASH DEAL Plecăm în vacanță? Vacanță la jumătate de preț Călătorești Unde vrei EXPERIENȚĂ de neuitat Mai sunt doar puține perioade libere pentru care poți