Close
vacanta cu autorulota in europa

8 targuri de Craciun de vizitat cu Autorulota in Europa

Dacă încă nu știi ce să faci în preajma sărbătorilor de iarnă, noi venim cu o idee pentru tine. Cum calitatea timpului liber este atât de importantă și de sărbători cu toții ne dorim să petrecem momente de neuitat, ia-ți familia, urcați-vă în autorulotă și plecați într-o super aventură: circuitul târgurilor de Crăciun.

Notă* Circuitul a fost încercat de către noi și e mai mult decât mi-nu-nat!

Europa este cel mai colorat continent din punct de vedere cultural și acest lucru se vede și în perioada sărbătorilor. Marile orașe europene pun la bătaie cele mai atractive decorațiuni pentru iubitorii de frumos și aduc în prim plan obiceiuri, cultura și bucătăria locală. Cu o tradiție de sute de ani, Târgurile de Crăciun sunt cele mai căutate în perioada iernii. Și, ca să nu ratezi nimic din specificul celor mai frumoase târguri de crăciun, ți-am pregătit un traseu cu orașele în care trebuie să ajungi măcar o dată de sărbători.

1. Târgul de Crăciun de la Budapesta

targ de craciun budapesta cu autorulota

Iarna, Budapesta se transformă într-unul dintre cele mai căutate locuri. Fiecare piață a orașului are câte un târg tematic de Crăciun, numai bun de vizitat cu autorulota, unde răsună muzica și nu ai cum să nu simți miros de mâncare tradițională. Cultura maghiară atrage nenumărați turiști, de aceea oamenii locului știu să o pună atât de bine în valoare. Nu uita să guști băuturile specifice  precum lichiorul, iar dacă ești cu partenerul/partenera, puteți lăsa autorulota în unul din campingurile din preajma orașelor și să vă bucurați împreună de o croazieră romantică pe Dunăre.

2. Târgul de Crăciun de la Viena

targ de craciun viena autorulota

După ce te-ai delectat cu bunătățurile și cultura maghiară, mergi mai departe și fă un popas la târgul de Crăciun din Viena. Este cel mai cunoscut din întreaga lume și este considerat a fi cel mai frumos, cu peste 150 de standuri și luminițe mai strălucitoare decât în povești. Este păstrată de secole atmosfera specifică de Crăciun și localnicii reușesc să o transmită în fiecare an. Nu uita că, pe lângă feluritele standuri de unde cu siguranță vei rămâne măcar cu un suvenir, te sfătuim să nu ratezi împrejurimile și obiectivele turistice ale Vienei, care sunt și ele trasformate în mici târguri de Crăciun anual.

Tip: Dacă îți dorești să călătorești mult în interiorul orașelor, îți recomandăm un Campervan. Datorită dimensiunilor mai reduse este mai potrivit pentru o vacanță care include city break-uri.

3. Târgul de Crăciun de la Praga

targ de craciun praga autorulota

După ce ai petrecut în Viena, fă următorul popas în Praga și bucură-te de cel mai lung târg din Europa. Tradiția este pusă pe masă, la propriu, și bucatele alese abia așteaptă să fie degustate. Aici, concertele de colinde specifice Cehiei sunt la ordinea zilei și ce poate fi mai plăcut decât să asculți o colindă locală într-una dintre frumoasele biserici de acolo? Asta deoarece concertele de colinde se țin în biserică. În Praga vei avea ocazia să simți atmosfera de familie din perioada sărbătorilor, asta datorită locurilor ornate astfel încât oferă conturul unui spațiu intim.

4. Târgul de Crăciun de la Nuremberg

targ de craciun nuremberg autorulota

Vacanța noastră cu auto rulota continuă. Nuremberg organizează târgul de sărbători încă din 1628, cu cea mai mare vechime din Germania. Aici vei putea degusta din obiceiurile cele mai vechi ale locurilor, deoarece târgul se deschide cu un prolog rostit de Îngerul Crăciunului la germani, la balconul Bisericii Doamnei Noastre, îndemnând participanții la voie bună.

Pe întreaga perioadă a târgului sunt organizate evenimente tradiționale, menite să arate frumusețea culturii germane. Nu pleca de aici până nu ai văzut Parada Felinarelor, unde peste 1000 de copii cu felinare în mână, de tip handmade, traversează orașul până la Castelul Imperial. 

Și, pentru că Germania nu a arătat încă toate tradițiile care o fac o țară atât de frumoasă, oprește-te la târgul organizat în Rothenburg. Pe lângă faima adusă de castelele care îl înconjoară și de locurile de poveste, orașul mai are multe de povestit. Una dintre poveștile sale este Muzeul Crăciunului, unde poți să vezi o mulțime de Moși Crăciun din perioada 1800 și o explozie de decorațiuni, fotografii și brăduți gata împodobiți. Vei rămâne uimit când vei afla că aici specialitatea în materie de băuturi este vinul.

5. Târgul de Crăciun de la Strasbourg

targ de craciun strasbourg autorulote gocamper

Cel mai vechi târg de Crăciun din Franța este organizat în Strasbourg, care își merită cu adevărat numele de oraș al luminii. Cu cel mai mare brad împodobit din Europa, Strasbourg ne spune câte o poveste în fiecare Crăciun.

Clădirile atât de frumos împodobite și atmosfera de poveste creată sunt doar începutul din ceea ce este „Capitala Crăciunului”. În fiecare an, târgul își propune să aducă în față cultura și credințele spirituale, asociate credințelor alsaciane, atât de frumos conturate în obiectele puse pe mesele comercianților și în evenimentele care par scene desprinse din realitatea de odinioară.

6. Târgul de Crăciun de la Munchen

Ne întoarcem  în Germania, însă de această dată ne oprim în Munchen. Asezonat cu obișnuitele concerte de colinde, cu mixul de cultură mai modernă sau mai tradiționalistă, Târgul de Crăciun din Munchen are mai mult de oferit decât mâncare și băutură. De altfel, și ele condimentate de cultura locală. Târgul de Crăciun scoate în evidență și câteva dintre cele mai frumoase obiective turistice ale Munchenului, pe care nu trebuie să le ocoliți.

7. Târgul de Crăciun de la Zagreb

targ de craciun zagreb autorulota

Cea mai bună piață europeană de Crăciun se află în Croația, mai exact, în Zagreb. Pe lângă ornamentele care fac din oraș un peisaj de poveste, Zagreb se transformă în perioada sărbătorilor într-un mix de dansuri, colinde, parfum de brad și activități pentru cei mici și cei mari. Aici ai șansa să trăiești o experiență autentică de Crăciun, în special dacă alegi să participi la atelierele de creație și activitățile de dans organizate. Dacă ești aici, îți recomandăm să vizitezi Muzeul Inimilor rănite, un muzeu care este dedicat poveștilor de iubire neîmplinite.

8. Târgul de Crăciun de la Sibiu

targ de craciun autorulota sibiu

Este momentul să ne întoarcem acasă, să gustăm din vinul făcut cu drag de români și să admirăm tradițiile și cultura românească. Următorul popas: Sibiu

Comparat cu târgul de Crăciun din Viena, târgul din Sibiu aduce o varietate de luminițe, bucate și ornamente de crăciun, toate având pe fundal unele dintre cele mai frumoase peisaje din România. De la intrarea în oraș poți simți mirosul de scorțișoară și de vin, iar o dată ajuns acolo nu  ai cum să nu admiri fiecare clădire care pare că-și spune propria poveste. De acum, nu rămâne decât să te bucuri de vacanța de Crăciun și să-ți faci amintiri de neuitat, pe care să ni le povestești și nouă.

Dacă, totuși, o vacanță cu autorulota acum este prea din scurt pentru programul tău încărcat, profită de oferta Early Booking cu 30% Reducere și închiriază o autorulotă pentru un concediu relaxant și plin de provocări!

BLOGUL DE AVENTURĂ

Postări interesante

Aventura! Strigați URA!

GUEST POST

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Postări interesante

Degustare de camper

Locație: Camping La Gradina Perioada: 12 martie – 14 martie 2021 Locuri limitate Vrei să pleci în vacanță cu autorulota însă nu știi dacă acest

Autorulota ULTRA CONFORT (21)

Autorulota Ultra Comfort

Autorulota Ultra Confort   Autorulota Ultra Confort este spațioasă și confortabilă, o plăcere de condus pe autostradă și în campinguri fiind o autorulota semi-integrata, adica

autorulote gocamper 16

Inchiriere Rulota Septembrie 2020

FLASH DEAL Plecăm în vacanță? Vacanță la jumătate de preț Călătorești Unde vrei EXPERIENȚĂ de neuitat Mai sunt doar puține perioade libere pentru care poți