Close
autorulota europa traseu

21 nopti cu auto rulota prin Europa

Cu autorulota prin Europa pentru 21 nopți

Ești pregătit? Pentru că noi suntem. Dacă ești un aventurier înrăit sau dacă doar îți place să vizitezi locuri noi, îți propunem un traseu cu autorulota alături de alte 14 autorulote spre frumoasa Finlanda. Petreci alături de noi 21 de zile, în perioada 9 – 30 martie, în care vom vizita 8 țări și 5 capitale europene.

*NOTĂ – pentru că avem informații noi de la granițele Rusiei, s-a luat decizia să se scurteze traseul acolo unde se impunea eliberarea vizei rusești și astfel avem doar 17 zile de aventură. Detaliile despre modificări le punem la sfârșitul articolului, pentru a nu face spoiler, articolul fiind scris ca o poveste.

traseu autorulota europa

Închiriază-ți din timp autorulota, pentru că o vacanță nu a sunat nicicând mai bine.  Aventura începe de la 9 martie, având punct de plecare Cluj Napoca. Acolo ne dăm întâlnire și vom porni împreună spre frumoasa Cracovia. Cum odihna este foarte importantă, ne vom opri câteva ore pe timp de noapte pentru somn. Primul nostru popas va fi la mina de sare Wieliczka de lângă Cracovia. Știai că este cel mai vizitat obiectiv turistic din Polonia? Cu 54 de etaje coborâte sub pământ, pe trepte, primul nostru popas din aventura cu auto rulota va fi memorabil.

Pe 11 martie ajungem în Cracovia și vom campa la 6 km de centrul orașului. Tragem aer în piept și ne pregătim pentru vizita la Castelul Wawel, urmată de cina în cea mai mare piață pietonală din Europa.

Următoarea zi, pe 12 martie, pornim spre capitala Poloniei, Varșovia. Opțional, vom putea face un ocol de 100 de km să vizităm Auschwitz II – Birkenau. Deși poate fi cutremurătoare, vizita va fi mai mult decât interesantă pentru bagajul personal de cunoștințe.  Vom campa la 7 km de Old Town și vom porni în explorarea frumosului oraș. Atracțiile turistice ale Varșoviei sunt nenumărate și cu siguranță vei rămâne impresionat de cultura locală conturată atât de bine în clădiri și gastronomie. După ce ne-am delectat cu magia Poloniei, continuăm călătoria.

Umătorul popas: Lituania. Pe 13 martie ne pornim și vom face și o scurtă vizită la Kaunas si Hill of Crosses. Imaginile pe care le vom întâlni aici vor fi memorabile: peste 500.000 de cruci aduse de oameni, încă din vremea Cavalerilor Teutoni.

Călătorim spre Riga, capitala Letoniei și facem un popas la Marea Baltică, la Jurmala, o frumoasă plajă care pe vremuri era destinația favorită a maimarilor Partidului Comunist din țările ex-sovietice. Planul nostru este foarte bine pus la punct, așa că, în funcție de durata vizitei noastre, plănuim și o cină în Old Town, din Riga.

Ne odihnim, iar a doua zi dimineața luăm micul dejun în golful Mării Baltice, după care pornim spre Letonia.  Aici, adăugăm la colecția noastră de momente unice și peisajul din golful Parnu, dar și noaptea pe care o vom petrece în capitala Tallin. De aici, cu nerăbdare, vom trece cu feribotul în Finlanda. Sigur deja vom fi entuziasmați cu privire la noile aventuri care ne așteaptă în Helsinki, iar imaginația noastră nu va putea cuprinde frumusețea peisajelor pe care le vom vedea.

autorulota ski gocamper

Ești gata? Pe 15 martie ne îmbarcăm spre Helsinki, unde vom avea o după masă și o seară pentru a vizita orașul. Ne așteaptă frumoasa insulă fortificată Suomenlinna, la doar 20 de minute cu ferry de Helsinki, după care vom vizita muzeul în aer liber Seurasaari, unde vom putea cunoaște puțin din istoricul vast al Finlandei. Surprizele nu se opresc aici, iar tu cu siguranță ai rămas deja impresionat de traseul nostru cu auto rulota.

excursie cu autorulota gocamper

Ei bine, Finlanda mai are suprize pregătite iar noi ne-am hotărât să le explorăm pe toate. Însă asta nu este tot. Pe 16 martie începe adevărata experiență. Prima oprire va fi la Tampere, urmată de Vaasa. Adăugăm în catalogul nostru Oulu și Kemi, pe 17 martie. Sigur ai auzit de castelul de gheață din Kemi și partea bună este că noi îl vom vizita.  Avem în plan o expediție cu IceBreaker-ul (spărgătorul de gheață) și o baie în apele înghețate, cu un costum special.

Urmează să intrăm în Cercul Polar și dacă în expediția noastră cu autorulota ești cu familia, copii și nu doar ei, vor fi fascinați să afle că vom vizita magnificul sat a lui Moș Crăciun, acolo unde vom vedea primele semne ale Aurolei Boreale. Locul în care vom campa este la doar 15 minute de mers pe jos de satul lui Moș Crăciun . Experiența de vârf din acea zi va fi cina de sub lumina Aurorei Boreale.

Următoarea zi va fi dedicată vizitei în orașul Rovaniemi, unde ne vom plimba cu sania trasă de reni sau de Husky, ne vom plimba cu snowmobilul și vom face o călătorie cu vasul  spărgător de gheață. Vom putea chiar să facem și o scurtă baie între ghețari, cu un costum special, pentru o experiență completă. În cele 5 zile în cadrul cercului polar avem ocazia să ne bucurăm de luminile superbe ale Aurolei Boreale, asta dacă cerul va fi senin. Însă, cum speranța moare ultima iar cercul nostru de aventurieri cu autorulota va fi unul pozitiv, cu siguranță norocul va ține cu noi.

autorulota zapada gocamper

Pe 19 martie pornim spre zona de  ski Levi/Ylla, unde vom prinde o tură de ski sub lumina Aurorei Boreale. Tot în această zi vom petrece împreună în Apres-Ski, unde vom și cina și vom împărtăși aceste frumoase experiențe de călătorie. Continuăm traseul cu următorul punct de pe lista noastră: Pârtiile Finlandiei. Cu 38 de km de pârtie în Levi și 55 de km de pârtie în Yllas, ne odihnim picioarele sub soarele plăcut al începutului de primăvară.  Pârtiile albastre sau roșii ne vor oferi priveliști de neuitat, având o adevărată contribuție la jurnalul nostru de călătorie.

autorulota gocamper aurora borealis

Pe 22 martie, cu puțină nostalgie, ne întoarcem spre casă. Însă traseul cu autorulota nu se încheie aici. Încă mai avem multe de experimentat. Salutăm din drum Rovaniemi și ne îndreptăm spre Pudasjarvi. Următoarea zi pornim spre Parcul National KOLI. Campăm în Joensuu iar apoi ne bucurăm de minunile Finlandiei: peste 187.000 lacuri, peste 179.000 insulite si 2 milioane saune la o populatie de 5.000.000 locuitori. Asta cu siguranță ne va face să credem în expresia „a visa cu ochii deschiși” pentru că Finlanda este un tărâm de vis.

rovaniemi gocamper autorulote

Pe 24 martie continuăm traseul cu o oprire de 2 zile în Sankt Petersburg. Despre acest oraș am auzit măcar o dată că are metrouri de o frumusețe arhitecturală incredibilă, așadar obligatoriu vom face și o călătorie cu metroul. Sankt Petersburg abundă de frumuseți arhitecturale, încărcate de valoare istorică și culturală. Avem parte de două zile pline în care vom face un tur al orașului cu vaporul, vom admira binecunoscuta Catedrală St Isaac, vom vizita fortăreața Peter & Paul și Biserica Sângelui Vărsat. Avem trecute în agentă multe alte obiective turistice pe care te sfătuim să nu le ratezi. Nu-ți rămâne decât să faci parte din expediția noastră de 21 de nopți cu autorulota.

Pe 26 martie pornim spre Estonia, unde vom face o oprire la Castelul din Narva. Aici vom face cunoștință cu Podul Prieteniei, legătura dintre Narva și Ivangorod, care  este străjuit de garduri de 4 metri și de sârmă ghimpată. Pe 27 martie facem o oprire în capitala Estoniei, Vilnius. Aici vom campa pentru o zi în care vom vizita orașul.

Ne apropiem încet de casă, însă nu înainte de oprirea noastră în Lublin, Polonia. Pe 29 martie ne vor despărți doar 700 de km de Cluj Napoca, punctul nostru de plecare.

21 de nopți de poveste, pline de aventuri și experiențe de neuitat, toate detaliate de BookYourCamper, care îți oferă consultanță, ghidaj și suport tehnic gratuit pe întreg parcursul turului.

*Notă: Traseul modificat

Traseu Finlanda     
17 zileTraseuNr km~ ore condusobservatii 
ziua 1Cluj-Varsovia81512putem sa ne oprim inainte de Varsovia   – 3 zile
ziua 2Varsovia-Hill of Croses4146
Hill of Crosses – Jurmala(Riga)2834Vizita Riga
ziua 3Riga-Parnu-Tallin3355Vizita Tallin
ziua 4Tallin-Helsinki  vizita Helsinki10 zile (la fel)
ziua 5Helsinki-Vaasa4235 
ziua 6Vaasa-Oulu-Kemi4276 
ziua 7Kemi-Rovaniemi1172vizita rovaniemi+excursii optionale
ziua 8Rovaniemi  
ziua 9Rovaniemi-Levi-Yllas1202ski + aurora boreala+excursii
ziua 10Levi
ziua 11Yllas
ziua 12Levi-Pudajvarvi-Koli6748lacuri
ziua 13Joensuu601
ziua 14Joensuu-Tallin5929   -2 zile
ziua 15Tallin-Vilnius6008 
ziua 16Vilnius-Cluj128216 
ziua 17 
  614284  
BLOGUL DE AVENTURĂ

Postări interesante

Aventura! Strigați URA!

GUEST POST

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Postări interesante

Degustare de camper

Locație: Camping La Gradina Perioada: 12 martie – 14 martie 2021 Locuri limitate Vrei să pleci în vacanță cu autorulota însă nu știi dacă acest

Autorulota ULTRA CONFORT (21)

Autorulota Ultra Comfort

Autorulota Ultra Confort   Autorulota Ultra Confort este spațioasă și confortabilă, o plăcere de condus pe autostradă și în campinguri fiind o autorulota semi-integrata, adica

autorulote gocamper 16

Inchiriere Rulota Septembrie 2020

FLASH DEAL Plecăm în vacanță? Vacanță la jumătate de preț Călătorești Unde vrei EXPERIENȚĂ de neuitat Mai sunt doar puține perioade libere pentru care poți